Dansuri populare

Trăiește o poveste tradițional Românească

Tradițiile și obiceiurile țin un popor tânăr. Chiar dacă astăzi ne-am îndepărtat de vorbele și viața satului, tradițiile au rămas prezente în lumea noastră, sub diferite forme. Cum se poate sărbători mai frumos decât prin voie bună și prin dans? La fiecare mare sărbătoare se dansează, se chiuie și se veselește, oamenii se iau la-n trecere care încinge hora mai repede și care zboară pe ritmurile populare.

Tu de câte ori ai întrat în horă? Ai simțit veselia și bucuria de a chiui? Dar mai ales, te-ai distrat?

Te invităm să intri în hora noastră dragă, reprezentată de un curs tradițional românesc de dansuri populare și voie bună.

Începe o nouă poveste tradițional autentică. Învață pașii, bătutele și dansurile pe care cei bătrâni le dansau în sat, la hore, sau atunci când realizau întru totul fiecare tradiție românească.

Profită de prima ședință gratuită

Explorează lumea dansului, te vei îndrăgosti!

Nu-ți pune piedici când e atât de simplu

Dansul aduce beneficii

De ce să dansezi Dansuri Populare?

Fă cunoștință cu instructorul tău

Mezdrea Marian Andrei: Am fost dansator pe o perioadă de zece ani la Ansamblul Folcloric „Plaiurile Dornelor” al Clubului Copiilor și Elevilor din Vatra Dornei, ansamblu cu care colaborez și în prezent. În perioada liceului, în paralel, am dansat și la Ansamblul Folcloric „Dorna Dorului” al Casei de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei cu care deasemenea colaborez. În Cluj dansez la Ansamblul Folcloric Studențesc „Mugurelul” al UBB și Ansamblul Folcloric „Someșul Napoca”. În toată această perioadă am dobândit competențe de lucru în echipa, iar la colocviile de folclor la care am fost invitat și la care am participat am reușit să învăț jocul și portul popular din majoritatea zonelor folclorice ale țării. După toți acești ani în care am acumulat cunoștințe din punct de vedere al folclorului coregrafic, doresc să împărtășesc și cu ceilalți ceea ce știu. Dansul popular se poate învăța la orice vârstă.

 

Ești la un click distanță de a începe o nouă poveste

Înscrie-te

Îți ghidăm pașii

Locatia Salii