Beneficii, beneficii, beneficii. Peste tot auzim numai despre beneficii.

Beneficiile apei asupra organismului, beneficiile somnului, beneficiile sportului, beneficiile unei alimentații sănătoase, câte și mai câte beneficii. Drept este că toate cele enumerate mai sus ne ajută să avem o viața mai ușoară și mai lungă ( în general din punct de vedere fizic), însă tu cum ai grijă de sănătatea ta din punct de vedere mintal și emoțional? Plimbările lungi și dese, muzica, oamenii, pasiunile, de obicei acestea sunt cele care ne țin zâmbetul pe buze și o minte mai limpede.

Pasiunea noastră este dansul, noi ne-am îndrăgostit iremediabil de lumea dansului, de ritm și muzica, dar mai ales de beneficiile pe care acesta le are.  Dorința noastră este să împărtășim cu voi acestă pasiune, să vi-o insuflăm, pentru că viața în pași de dans este mult mai frumoasă.

Beneficiile dansului

1)Dansul te face mai fericit! Poate ai mai auzit asta. Noi însă putem să o confirmăm.

Fericirea în doze mici și dese, cam așa spunem noi. Nu te aștepta să te simți ca în ajunul Crăciunului sau ca într-o zi de reduceri după prima ședință, însă în timp vei vedea că zâmbetul tău va rămâne mai mult timp pe buze. De ce? Pentru că atunci când dansezi, lași muzica și ritmul să-ți conducă pașii, creierul secretă endorfine ( hormonul fericirii), hormon care ne face mai relaxați și zâmbitori.

Noi îl administrăm în doză zilnică, de aia ne place ziua de luni.

2)Este cel mai distractiv mod de a face mișcare. Dansezi și te menții în formă. Pe acest principiu a fost inventat și Zumba ( știi clasa aceea de fitness pe muzică latino). Doctorul recomandă minim 30 de minute de mișcare zilnică, noi îți recomandăm o oră de dans, alături de oameni energici.

3) Reprezintă o activitate socială. Este cea mai bună ocazie să spargi gheața și să legi noi prietenii. Imaginează-ți cel mai bun loc în care poți dansa ca și cum nu te vede nimeni (la început), fără să pari venit de pe altă planetă și toți să-ți aprecieze curajul și mișcările proprii.  Înveți cum să spargi gheața ca mai apoi să fi prima persoană de pe ringul de dans.

4) Te ajută să-ți dezvolți încrederea de sine. Beneficiile din punct de vedere fizic plus cele din punct de vedere mental, se completează pentru a căpăta mai multă încredere în tine.  Tu cât de des te privești în oglindă? Noi avem 4 săli special amenajate, pline cu oglinzi.

5) De regulă dansul este o acțiune care se învață și se practică în doi. De multe ori partenerii de dans pot fi parteneri și în viața de zi cu zi. De cele mai multe ori cursanții noștri sunt parteneri în viața de zi cu zi, mai apoi în sala de dans. Dansul este o activitate ce are menirea de a apropia partenerii, de a explora senzualitatea și pasiunea acestora și de a oferi un timp de calitate împreună. Cum îți sună asta? A terapie? Da, deoarece dansul este o terapie de cuplu.