fbpx

Dans Sportiv

Dans Sportiv2020-01-02T09:08:00+00:00

Descriere

Dansul sportiv a evoluat considerabil, de la primul campionat mondial oficial desfasurat la Paris in anul 1909. In timp, au aparut forurile internationale ce guverneaza aceasta activitate: IDSF (International Dance Sport Federation) pentru amatori si WDC (World Dance Council) pentru profesionisti.

In Romania, FRDS (Federatia Romana de Dans Sportiv) si-a inceput activitatea in 1991, numarand pana in prezent peste 170 de cluburi afiliate. La nivel mondial, se inregistreaza peste 4 milioane de dansatori, legitimati din 79 de tari de pe 5 continente, care practica acest sport.

Dansul sportiv este un sport de echipa constand in parteneriatul dintre un baiat si o fata intr-un cuplu de dansatori ce interpreteaza pe muzica diferite ritmuri utilizand tehnici specifice. De-a lungul timpului s-au cristalizat doua sectiuni in functie de caracterul si provenienta dansurilor: sectiunea standard sau europeana (vals lent, tango, vals vienez, slow-fox si quick step) si sectiunea dansurilor latino-americane (samba, cha-cha, rumba, paso doble, jive).

Fiind o activitate fizica in primul rand, dansul sportiv presupune un tip combinat de efort aerob si anaerob – o excelenta metoda de a preintampina bolile de tip cardio-vascular sau de control al greutatii (se pot arde de la 200 la 700 calorii pe ora). Exista beneficii aduse aparatului locomotor, dansul dezvoltand postura si mobilitatea corpului. Aceasta activitate are insa si un puternic impact psihic asupra celor care o practica. Parteneriatul in dans dezvolta relatiile inter-umane si o stare generala de bine. Dansatorii au incredere in ei insisi, iar copiii pe langa o dezvoltare fizica armonioasa si o personalitate frumoasa au si un colectiv in care invata eticheta specifica dansului de societate – asa cum era numit el acum o vreme. Tehnica necesara impreuna cu maiestria si interpretarea artistica, duc la o forma de dans extrem de disciplinata, de riguroasa.

Ajuta la concentrare!

Copiii au probleme cu concentrarea, iar dansurile, prin antrenamente si repetitii ii ajuta sa asculte de instructiunile oferite si sa realizeze miscarile pe rand si cu rabdare, imbunatatindu-si concentrarea.

Relaxare si distractie!

Pe langa beneficiile fizice si psihologice pe care le are dansul asupra copilului, nu este de neglijat nici factorul destindere si bunadispozitie. Copiii se distreaza foarte mult alaturi de alti copii si se amuza foarte tare.

Dezvolta abilitatile sociale!

Inscrierea la o clasa de dans inseamna din start integrarea lui intr-o comunitate. Copilul poate lega prietenii si invata cum sa socializeze. Interactiunile cu ceilalti copii sunt esentiale in dezvoltarea sociala a copilului.

Dezvolta responsabilitatea !

Ei invata sa se adapteze in grupuri, sentimentul de apartenenta la grup si sa respecte regulile lui. Invata sa asculte, sa isi ajute echipa la nevoie, sa ii incurajeze, precum si spiritul de competitie.

Dansurile ce apartin de Dansul Sportiv

Cursurile de dans sportiv pun accent nu numai pe invatarea stilurilor de dans propriu-zise, ci in egala masura pe incalzire si pregatire fizica, fiind astfel o modalitate foarte buna de a face miscare si de a ajuta copiii sa se dezvolte intr-un mod armonios.

Dar, daca pentru a face miscare baietii pot cu usurinta alege si alte sporturi, beneficiul major al dansului sportiv este acela ca ii ajuta sa isi dezvolte latura creativa. Dezvoltata in mod corespunzator, creativitatea le poate aduce avantaje importante in viitor atat in plan profesional cat si emotional.

Spre deosebire de multe alte sporturi, dansul are la baza o relatie de parteneriat intre baieti si fete. Datorita acestui fapt, dupa reiese si dintr-o serie de studii, frecventarea cursurilor de dans ajuta la combaterea timiditatii, cresterea increderii in sine si imbunatatirea comunicarii si cooperarii intre copiii de sex opus. Empatia, dorinta de a-si ajuta colegii de curs, precum si de a impartasi cunostintele si cu alti copiii sunt des intalnite in randul celor care participa la sedintele de dans sportiv.

Noutati

Dans Sportiv

De la Sport la Artă Pornind de la noțiunea de dans a dicţionarului explicativ, acesta este catalogat precum: un ansamblu de mişcări ritmice,variate ale corpului omenesc, [...]

By |February 6th, 2019|Categories: Noutati Copii|0 Comments

Dansuri Standard

Dansuri Latino

De ce noi?

  • Predam Dans Sportiv de peste 20 de ani
  • Peste 600 de Sportivi ne-au trecut pragul in cei 20 de ani de activitate
  • Suntem un club Afiliat Federatiei Romane de Dans Spotiv
  • Oferim cele mai bune conditii de antrenament din Cluj Napoca
  • Avem posibilitatea de a preda Dans Sportiv la cel mai inalt nivel

Afla daca mai sunt locuri la grupa dorita

Suna la 0740 168 132
Trimite Email la contact@crystaldance.ro
Intreaba pe Fb Messenger …
Go to Top