Salsa/Bachata

//Salsa/Bachata
Salsa/Bachata2018-11-27T10:37:22+00:00
  •  Nivel: Inițiere – Durată 2 luni

  • Număr limită : 45 de persoane

  • Durată ședință: 60 minute

  • Luni&Miercuri

    19:30-20:30

Florian Ionuț | Instructor
Florian Ionuț | Instructor0752 432 845 | contact@crystaldance.ro
Popa Adelina | Instructor
Popa Adelina | Instructor0744 455 126 | adelina@crystaldance.ro

Salsa reprezintă un stil de muzică și dans ce își are originile în America de Sud și Insulele Caraibe (ex. BermudaBahamasCubaHaitiRepublica DominicanăJamaicaPuerto Rico, etc), dar care s-a dezvoltat în toata lumea în diferite variante ce au dus la crearea altor stiluri asemănătoare. Este cea mai populară variație a unui dans latino și s-a dezvoltat rapid într-un fenomen international.

Tehnic, se dansează în 8 timpi, însă practic se calcă doar 6 pași, 2 fiind pauze. Se poate dansa fără partener, însă de obicei se dansează în cuplu, bărbatul fiind cel care conduce și dirijează mișcările femeii. Mișcările picioarelor (pașilor) sunt lente în comparație cu mișcările brațelor, care trimit în permaneță diferite semnale partenerei: semnal de piruetă pe stânga, pe dreapta, etc.

Muzica senzuala si ritmul antrenant iti spun o poveste romantica si reflecta de asemenea cultura tarii de origine. Aceste calitati sunt prezente si in stilul de dans bachata. Muzica este caracterizata de amaraciune si tristete, iar dansul ulterior se invarte in jurul temelor precum dragoste, pierdere sau suferinta.

Tradus literalmente, bachata semnifica petrecere, ca si dans gasindu-si originea in zonele rurale din Republica Dominicana. Ca si multe alte dansuri renumite, initial a fost considerat un stil specific claselor sociale inferioare, insa si-a castigat treptat o popularitate considerabila.

Pornind de la muzica, s-a ajuns la dans. Acelasi este cazul si pentru stilul bachata, ale carui evolutie, daca o urmarim, vom observa cateva turbulente. Initial nu a fost o forma de dans tolerata, intrucat a fost creat in bordeluri, baruri si alte cateva locuri considerate tabu din punct de vedere social. Prin acest aspect se aseamana si cu o alta forma renumita de dans – Merengue. Acesta din urma a fost interzis total de regimul dictatorial din perioada 1930-1961, insa stilului de dans bachata i-a fost acordata o anume toleranta. Cu toate acestea, opinia regimului cu privire la dans era una nefavorabila: era considerat o forma de arta cu standarde scazute, neadecvata pentru consolidarea tarii. Prin urmare a fost cenzurat, denigrat si chiar amenintat de extinctie. Dupa sfarsitul dictaturii insa a inceput din nou sa castige teren.

Lucrurile s-au imbunatatit pentru dezvoltarea bachata dupa sfarsitul dictaturii, insa clasele sociale superioare inca il priveau intr-o lumina negativa. Au existat multe urcusuri si coborasuri in evolutia acestui dans in perioada anilor ’60 – ’80. Au fost facute incercari de reinviere a dansului insa multe s-au soldat cu esec. Decada anilor ’70 a fost tot una nefasta, muzica nu mai era redata nicaieri, dansul nici macar nu mai era mentionat, abia supravietuind ca forma de dans practicata prin baruri si alte locatii. Treptat insa, acest stil de dans a inceput sa castige din ce in ce mai multa popularitate, in perioada anilor ’80 si ’90 consolidandu-se, ajungand sa fie si televizat si inclus treptat in scena dansurilor moderne hispanice.

In momentul de fata bachata are recunoastere mondiala, fiind un stil de dans promovat si predat in multe tari din toata lumea. Acum muzica a trecut pe planul al doilea, iar dansul castiga tot mai multa popularitate, avand o evolutie ascendenta care compenseaza perioadele sale nefaste din trecut.

Sala 1

Locație

ORAR GENERAL

Luni-Joi Vineri Sambata-Duminica
16 00-21 00 16 00-20 00 INCHIS

Luni&Miercuri | 19:30-20:30

Pret

Prima Sedinta

Lei01 Sedinta

1 Luna

Lei90/pers/8 Sedinte

Te asteptam din 22 Ianuarie la orele 19 30!


Formular de Inscriere

Contact

Olosutean Rares-0740 168 132