Tango

/Tango
Tango2018-12-09T17:34:37+00:00

Tango

Tango-ul s-a născut în Argentina, la sfârșitul secolului al XIX-lea, în suburbiile sărace ale orașului care adăposteau un număr foarte mare de emigranți de pe toate continentele. Muzica de tango era foarte simplă, de acompaniament pentru versurile care exprimau bucuriile, iubirile și tristețile locuitorilor din Buenos Aires. Dansul era simplu și monoton, se dansa pe străzi și în bordeluri, iar pentru că numărul bărbaților era net superior, cuplurile de dansatori erau formate mai mult din bărbați.Tango este muzica unui trio de instrumente format dintr-un bandoneon, un pian și o chitara. Dar chiar și aici erau întâmpinate probleme în încercarea de a comunica cu prostituatele care, la rândul lor, aveau origini foarte diverse.

Evoluția dansului

Tango-ul a evoluat ca un mod de comunicare non-verbala (tip pantomima). Improvizația coregrafică era plină de emoție, temperament și gesturi tandre, fiind acompaniată de muzica trio-ului de instrumente mai sus menționat.

Europenii au descoperit tango-ul în bordelurile și spectacolele de cabaret din Buenos Aires, iar la începutul secolului al XX-lea l-au adus la Paris în saloane de dans.

Tango-ul rămâne în Europa ca dans de societate și este introdus mai târziu ca stil de dans în dansul sportiv. Perioada anilor 20-50 este cunoscută drept epoca de aur a tango-ului: muzica, dansul și literatura de tango au atins maturitatea artistică. Emulația Buenos Aires-ului a cuprins un număr mare de virtuoși muzicieni, dansatori, poeți, artiști plastici și, nu în ultimul rând inima tangoului; de menționat că majoritatea maeștrilor dansatori de tango sunt argentinieni.

Tango-ul este o experiență personală care se trăiește în cuplu, pe ringul de dans. Adevărata istorie a tango-ului se scrie în fiecare clipă, în inima fiecărui dansator. Varianta internațională a tango-ului, cunoscută din competițiile de dans sportiv, reprezintă un hibrid generat de către profesorii de dans din Marea Britanie. Aceștia au adaptat Tangoul Argentinian care, prin origine și caracter s-ar fi încadrat în categoria dansurilor latino-americane, a dansurilor “Ballroom”, modificându-l în consecință. Astfel, priza a devenit mai largă. Mișcarea perechii a căpătat o caracteristică progresivă accentuată, iar multe dintre figurile de dans au fost importate din celelalte dansuri de salon.

Cum se dansează?

Tango este un dans pentru care dansatorul nu are nevoie doar de tehnică, ci și de o bogăție de emoție și dedicație totală, tango-ul este un dans al spiritului cât și al corpului, o succesiune de mișcări ce devin una dintre cele mai bogate modalități de comunicare non verbală din lumea dansului. Tango-ul este un dans superb, o celebrare a muzicii, a mișcării, a ritmului și a expresiei proprii, iar cei care aleg să practice acest tip de dans sunt adesea captivați încă de la primele câteva cursuri.

Experiența de a dansa tango cu un partener este una intimă, plină de senzualitate, putere de expresie și spune aproape întotdeauna o poveste, povestea celor care îl dansează. Faptul ca Tango este un dans atât de dificil de învățat face parte din farmecul său, din fascinația pe care o exercită asupra celor care se dedică acestui stil de dans, este o provocare ale cărei satisfacții sunt pe măsură.

Pentru a dansa tango este nevoie de pasiune adevărată, dedicație, îmbrățișarea propriilor imperfecțiuni și o deschidere către partener, care să creeze acea magie văzută de către privitor precum ceva ce nu poate fi învățat. Mai mult decât un dans, acesta este o stare de expresie, un mod de viață, un mod de a transforma limbajul dansului într-o poveste intuitivă, atât pentru cei ce privesc, cât și pentru cei ce îl dansează. Există diferențe clare intre stilurile de tango dansate în prezent, de la cel argentinian cu accent pe grație, conexiune și intimitate, la cel modern ce pune accentul pe spectacolul de mișcare, însă indiferent de stilul dansat, tangoul crează o imagine de o frumusețe ce nu poate fi tradusă în cuvinte, doar în pași de dans.

Contact

Olosutean Rares-0740 168 132